top of page

Bekwaamheidseisen robotchirurgie, elektrochirurgie en infuustechnologie beschikbaar


Wat moet je weten en kunnen om robotchirurgie, elektrochirurgie of infuustechnologie veilig te kunnen gebruiken? Het NIVEL heeft samen met experts een lijst gemaakt met basiseisen van wat zorgverleners minimaal moeten weten en kunnen.

In het ziekenhuis is steeds meer aandacht voor het veilig gebruik van medische technologieën. Er komt meer onderwijs en zorgverleners moeten laten zien wat ze kunnen. Alles om ervoor te zorgen dat het veiliger wordt in het ziekenhuis. Met artsen, verpleegkundigen, operatieassistenten en klinisch fysici heeft het NIVEL een lijst gemaakt met de meeste belangrijke basiseisen om robotchirurgie, elektrochirurgie en infuustechnologie veilig te kunnen gebruiken.

Deze minimale bekwaamheidseisen kunnen gebruikt worden in de basisopleiding of als onderdeel van bij- en nascholingen voor de meer gevorderde gebruiker. In dat geval kan de casuïstiek van de patiënt en de context van de situatie moeilijker worden gemaakt. De bekwaamheidseisen zijn algemeen opgesteld, zodat ze voor verschillende doelen en in verschillende omgevingen gebruikt kunnen worden. De eisen kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden als onderdeel om een scholingsplan in te richten of om een toets te ontwikkelen.

De bekwaamheidseisen zijn hieronder beschikbaar:

Subsidiegever: Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Mede mogelijk gemaakt door: LVO, NVKF, NVOG, NVU, NVvH, V&VN, Noordhoff Health, LeQuest

Bron: NIVEL

Bij vragen kunt u contact opnemen met Prof. dr. C. Wagner

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page