© 2019 by Safety 4 Patients

Onderzoeksteam

Prof. dr. C. (Cordula) Wagner

 

Cordula is fysiotherapeut en socioloog. Zij is gepromoveerd op een onderzoek naar de implementatie en effecten van kwaliteitssystemen in zorginstellingen. Zij is momenteel als directeur werkzaam bij het NIVEL.

 

Zij is als algehele projectleider eindverantwoordelijk voor het Onderzoeksprogramma Patiƫntveiligheid in Nederland.

Contact: c.wagner@nivel.nl

Prof. dr. M. (Martine) de Bruijne

 

Opleiding Sociaal Geneeskundige Maatschappij en Gezondheid (1998), medisch informatiekundige (1991), en klinisch epidemioloog B (promotie 1997). Sinds 2001 is zij werkzaam als onderzoeker binnen het EMGO Instituut aan het VU medisch centrum.

Onderzoek: effecten van Crew Resource Management training, ontwikkeling patientveiligheidsuitkomsten tijdens het nationaal veiligheidsprogramma ziekenhuizen en de invloed van patiëntgerelateerde en andere factoren daarop.

Onderwijs: verantwoordelijk voor onderwijs over Organisatie en Functioneren van de Gezondheidszorg, in het bijzonder patiëntveiligheid aan verschillende faculteiten binnen de VU


Contact: mc.debruyne@vumc.nl

Dr. H. (Hanneke) Merten

 

Hanneke is sinds 2006 verbonden aan Safety 4 Patients. 
Haar promotieonderzoek richt zich op de patiëntveiligheid in de zorgketen voor oudere patiënten met een heupfractuur. Naast het afronden van haar promotieonderzoek werkt Hanneke aan de evaluatie van Lang Leve Thuis van WonenPlus Noord-Holland. Ook begeleidt ze een onderzoek over effectief toezicht op zorgketens en zorgnetwerken voor thuiswonende kwetsbare ouderen binnen de Academische Werkplaats Toezicht. Tot slot geeft ze onderwijs op het gebied van patiëntveiligheid en regulatie en organisatie van de zorg. 

Contact: h.merten@vumc.nl

Dr. I. (Irene) Jongerden

 

Mijn naam is Irene Jongerden, ik ben verpleegkundige en Gezondheidswetenschapper (Universiteit Maastricht). In 2011 ben ik gepromoveerd op een multicenter studie naar het voorkomen van kruisbesmetting bij beademde patiënten op de intensive care. Aansluitend heb ik als onderzoeker gewerkt (o.a. invloed van omgeving op tevredenheid bij patiënten en naasten) en als master- en hogeschooldocent (onderzoeksmethoden, curriculumontwikkeling). De uitvoering van onderzoek in samenwerking met de praktijk loopt als een rode draad door mijn werk.  Vanaf september 2016 ben ik gestart als senior onderzoeker aan VUMC en zal ik de verbinding van onderzoek en praktijk binnen het thema zelfmanagement versterken.

Contact: i.jongerden@vumc.nl