top of page

Onderzoeksteam

Cordula2012_edited.png

Prof. dr. Cordula Wagner

 

Cordula is fysiotherapeut en socioloog. Zij is gepromoveerd op een onderzoek naar de implementatie en effecten van kwaliteitssystemen in zorginstellingen. Zij is momenteel als directeur werkzaam bij het NIVEL.

 

Zij is als algehele projectleider eindverantwoordelijk voor het Onderzoeksprogramma Patiëntveiligheid in Nederland.

Contact: c.wagner@nivel.nl

Martine2012_edited.png

Prof. dr. Martine de Bruijne

 

Opleiding Sociaal Geneeskundige Maatschappij en Gezondheid (1998), medisch informatiekundige (1991), en klinisch epidemioloog B (promotie 1997). Sinds 2001 is zij werkzaam als onderzoeker binnen het EMGO Instituut aan het VU medisch centrum. Onderzoek: effecten van Crew Resource Management training, ontwikkeling patientveiligheidsuitkomsten tijdens het nationaal veiligheidsprogramma ziekenhuizen en de invloed van patiëntgerelateerde en andere factoren daarop.

Onderwijs: verantwoordelijk voor onderwijs over Organisatie en Functioneren van de Gezondheidszorg, in het bijzonder patiëntveiligheid aan verschillende faculteiten binnen de VU


Contact: mc.debruyne@amsterdamumc.nl

Hanneke2012_edited.png

Dr. Hanneke Merten

 

Hanneke is sinds 2006 verbonden aan Safety 4 Patients. Haar promotieonderzoek richt zich op de patiëntveiligheid in de zorgketen voor oudere patiënten met een heupfractuur. Naast het afronden van haar promotieonderzoek werkt Hanneke aan de evaluatie van Lang Leve Thuis van WonenPlus Noord-Holland. Ook begeleidt ze een onderzoek over effectief toezicht op zorgketens en zorgnetwerken voor thuiswonende kwetsbare ouderen binnen de Academische Werkplaats Toezicht. Tot slot geeft ze onderwijs op het gebied van patiëntveiligheid en regulatie en organisatie van de zorg. 

Contact: h.merten@amsterdamumc.nl

Irene 2016_edited.png

Dr. Irene Jongerden

 

Irene Jongerden is verpleegkundige en Gezondheidswetenschapper (Universiteit Maastricht). In 2011 is zij gepromoveerd op een multicenter studie naar het voorkomen van kruisbesmetting bij beademde patiënten op de intensive care. Aansluitend heeft zij als onderzoeker gewerkt (o.a. invloed van omgeving op tevredenheid bij patiënten en naasten) en als master- en hogeschooldocent (onderzoeksmethoden, curriculumontwikkeling). De uitvoering van onderzoek in samenwerking met de praktijk loopt als een rode draad door haar werk. Vanaf september 2016 is Irene gestart als senior onderzoeker aan VUMC en zal zij de verbinding van onderzoek en praktijk binnen het thema zelfmanagement versterken.

Contact: i.jongerden@amsterdamumc.nl

Dr. Mireille Dekker

 

Mireille startte haar carrière in 1994 als HBO verpleegkundige. Inmiddels heeft zij haar Master in de klinische epidemiologie afgerond en werkt zij als deskundige infectiepreventie voor de afdeling Medische Microbiologie en Infectiepreventie van Amsterdam UMC, locatie VUmc. Sinds september 2017 is zij verbonden aan de onderzoeksgroep Safety 4 patients en werkt zij aan haar promotieonderzoek. Dit onderzoek richt zich op de implementatie en effecten van verpleegkundige contactpersonen voor infectiepreventie binnen de Nederlandse ziekenhuizen.
 

Contact: m.vanoijen@amsterdamumc.nl

Mees Baartmans, MSc

Mees Baartmans is werkzaam als junior onderzoeker/promovendus bij het Nivel. Hij heeft een bachelor Gezondheidszorg Technologie, waarna hij een premaster Gezondheidswetenschappen en een master in Health Economics, Policy and Law heeft afgerond. Zijn onderzoek richt zich hoofdzakelijk op patiëntveiligheid gerelateerd aan Medische Technologie. Daarnaast doet hij onderzoek naar methoden voor de analyse van calamiteiten in de ziekenhuiszorg.

Contact: m.baartmans@nivel.nl

Meggie Meulman, MSc

Meggie Meulman is verpleegkundige en momenteel werkzaam als junior onderzoeker / promovendus binnen het themagebied Kwaliteit & Organisatie van zorg aan het Nivel. Binnen dit themagebied richt haar onderzoek zich op de patiëntveiligheid van Kwetsbare ouderen.

Contact: m.meulman@nivel.nl

Dr. Caroline Schlinkert

Contact: c.schlinkert@nivel.nl

Jacky Hooftman, MSc

Contact: j.hooftman@amsterdamumc.nl

Dr. Linda van EikenhorstContact: l.vaneikenhorst@nivel.nl

Marlinde van Dijk, MSc.


Contact: m.l.vandijk@amsterdamumc.nl

Sharon van Stralen, MSc.

Contact: s.vanstralen@nivel.nl

Susanne Arends, MSc.

Contact: s.a.arends@amsterdamumc.nl

Dr. Judith Jelsma


Contact: j.jelsma@amsterdamumc.nl

bottom of page