Het vertalingsproces van veldnormen naar normen voor toezicht en de beoordeling van handhaafbaarheid


Hoe maak je van een veldnorm een goede norm voor toezicht en handhaving? Dat is de kernvraag van dit onderzoek, uitgevoerd in opdracht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) en Zorginstituut Nederland. Het onderzoek is gedaan binnen de Academische Werkplaats Toezicht (AWT), met financiering vanuit het programma Effectief Toezicht en het Addendum Kwaliteitsinstituut van ZonMw.

Lees meer over het doel, de aanleiding en achtergrond en het rapport van dit onderzoek op https://www.zorginstituutnederland.nl/publicaties/rapport/2016/12/15/het-vertalingsproces-van-veldnormen-naar-normen-voor-toezicht-en-de-beoordeling-van-handhaafbaarheid Ook vindt u hier het gehele rapport.

#toezicht

Uitgelichte berichten
Recente berichten