top of page

Vertaling van veldnormen naar toezichtnormen


Vanuit de Academische Werkplaats Toezicht vindt u hier het rapport van het onderzoek ‘De vertaling van veldnormen naar toezichtnormen en de beoordeling van handhaafbaarheid’, uitgevoerd door de afdeling Sociale Geneeskunde van het VUmc in samenwerking met de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) en het Zorginstituut Nederland (ZiN).Klik hier voor het volledige rapport.

Het onderzoek laat zien hoe toezichtnormen momenteel worden ontwikkeld , op basis van veldnormen en de invloeden daarvan in de zorgpraktijk. Deze zijn zowel gedaan vanuit het perspectief van de IGZ als het veld. Bovendien wordt er bekeken hoe patiënten betrokken kunnen worden bij toezichtontwikkeling, en hoe hun perspectief betrokken kan worden bij de ontwikkeling van kwaliteitsstandaarden. Aan het eind van het rapport wordt een ‘handreiking toezichtontwikkeling’ voor inspecteurs beschreven, en worden concrete aanknopingspunten gegeven voor de beoordeling voor het handhaven van normen.

Bij vragen kunt u contact opnemen met Dr. Ir. J. Voordouw

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page