© 2019 by Safety 4 Patients

Please reload

Recente berichten

Potentieel vermijdbare sterfte in ziekenhuizen niet gedaald

November 28, 2017

1/1
Please reload

Uitgelichte berichten

Vertaling van veldnormen naar toezichtnormen

May 9, 2017

Vanuit de Academische Werkplaats Toezicht vindt u hier het rapport van het onderzoek ‘De vertaling van veldnormen naar toezichtnormen en de beoordeling van handhaafbaarheid’, uitgevoerd door de afdeling Sociale Geneeskunde van het VUmc in samenwerking met de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) en het Zorginstituut Nederland (ZiN).Klik hier voor het volledige rapport. 

 

Het onderzoek laat zien hoe toezichtnormen momenteel worden ontwikkeld , op basis van veldnormen en de invloeden daarvan in de zorgpraktijk. Deze zijn zowel gedaan vanuit het perspectief van de IGZ als het veld. Bovendien wordt er bekeken hoe patiënten betrokken kunnen worden  bij toezichtontwikkeling, en hoe hun perspectief betrokken kan worden  bij de ontwikkeling van kwaliteitsstandaarden. Aan het eind van het rapport wordt een ‘handreiking toezichtontwikkeling’ voor inspecteurs beschreven, en worden concrete aanknopingspunten gegeven voor de beoordeling voor het handhaven van normen.
 

Bij vragen kunt u contact opnemen met Dr. Ir. J. Voordouw

Please reload

Volg ons
Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square